A Plzeň az Olomouc ellen indul a szezon, a Sparta versenyez a Slovácko-val

Pilsen játékosai belépnek az új első bajnoki szezonra egy szombati mérkőzéssel Olomoucdal. Egy másik Sparta törekvő is vasárnap kezdődik haza a Slovácko ellen. Slavia uralkodó mesterei Zlínben játszanak a nyitó forduló hétfőn.

Pilsen, aki tavaly négy pontot ért el a Slavia-nál, nyáron megfiatalította a kádert. Marek Bakoš, Daniel Kolář és Milan Petržela befejeződtek. A tapasztalt Adam Hloušek mellett Viktoria Ondřej Mihálik, Christian Actor és Lukáš Kalvach nyerte el az Olomoucot.

“Az edző Sigmában változott, ellenkező esetben a Bet365 sportfogadás bónuszok csapat együtt maradt, ezért úgy gondolom, hogy hasonló stílusban fognak játszani az előző szezonban. Néhány megerősítésünk az első bajnokságra ugrik. hogy segítsenek nekünk ”- mondta Zdeněk Bečka, a Pilsen edző Pavel Vrba asszisztense.

Olomouc az utolsó tíz bajnokságból kilencet veszített Pilsenben, és 621 perc nem ért el célt. Az új tréner, Radoslav Látal, aki Václav Jíleket váltotta fel, megpróbálja megtörni a rossz sorozatot.

Prágai Sparta padon próbálja megjavítani a harmadik helyet a tavalyi szezonban. Letna legjelentősebb megerősítése Libor Kozak és Michal Travnik középpályás. Ugyanakkor Bořek Dočkal kapitány továbbra is a gyalogosokon marad, és a működtetett Achilles miatt az egész ősszel hiányzik.

A Sparta kiváló egyensúlyt biztosít otthonában a Slovácko-val – a tizenhét kölcsönös bajnoki játékból, tizenhat alkalommal nyert és egyszer Bet365 internetes fogadóirodák megkötött. “A Slovácko laza lesz. Nem leszünk az ellenfél, aki egyenlő lesz a táblázatban. Csak nyerni tudnak. De ha jól teljesítünk, akkor egyértelműen nyernünk kell” – mondta a védő Matěj Hanousek.

A Liberec is csatlakozik az új edzőhöz a szezonban, és Pavel Hoftych megnyerte az első bemutatót Ostravában. Banik csak az egyik legutóbbi tíz harci csatában nyert. “A kezdetektől kemény versenyző, minőségi csapat vezetője. Másrészt, Liberec mindig is kellemetlen ellenfél volt Baník számára. Úgy gondolom, ezúttal Ostravában lesz jó eredmény,” mondta Hoftych.