Britanski biciklizam postavljen je za najavljivanje HSBC-a kao sponzora nove momčadi za zamjenu Skya

HSBC je postavljen da zamijeni Sky kao vodećeg sponzora u britanskom biciklizmu i doveo je do obnovljenog napora da se Britanija pretvori u državu koja je brtona za biciklizam.

Broadcaster Sky je glavni poslovni partner upravljačkog tijela od 2008. godine, najavio je prošle godine da će 2016 biti prošle godine svog odnosa.Wiggins i Froome propuštanja podigli poznata pitanja za biciklizam, ali učiniti malo drugo Pročitajte više Poslovanje s britanskom globalnom bankom prvi put je objavljeno u Daily Maila u petak, koji je rekao da će u nedjelju u Birminghamu službeno biti najavljen u prvom HSBC BikeFest, besplatnoj vožnji gradskim središtima na zatvorenim cestama koji su prethodno bili dio popularne serije Sky Ride.

Glasnogovornik britanskog biciklizma nije mogao potvrditi da je HSBC novi partner ili otkriti “bilo kakve komercijalno osjetljive pojedinosti u ovoj fazi”, ali se sporazum smatra da je potpisan prije impresivnog nastupa biciklističke momčadi na Olimpijskim igrama u Rio.

Za treću uspjesnu Igre, tim je dominirao postupkom na olimpijskom velodromu, osvojivši šest od deset događaja, unatoč dolasku u Rio pod oblakom istrage navodnog zlostavljanja unutar elitne postavke.Ta tvrdnja dovela je do ostavke bivšeg šefa trenera Shanea Suttona.On je zanijekao bilo kakve zloporabe i rezultat toga istrage, kojeg predvodi UK Sport, očekuje se sljedećeg mjeseca. Činjenica da to nije iskorijenilo razgovore s HSBC-om jest svjedočanstvo koliko daleko ima sport dolaze tijekom osam godina s Skyom. Sada ima 1.7 milijuna više Britanaca koji redovito voze nego što je bilo u 2008. godini, a britansko biciklističko članstvo je naraslo sa 21.000 na 111.000. ona će i dalje podržavati Froomeov timski nebo i istoimeni tim koji Wiggins vozi od 2015.

Čista usredotočenost na medalje je ono što se Manchester-based upravljačko tijelo nadaju da će se udaljiti od HSBC-a podrška.

Britanski biciklizam podupire plan vlade Ujedinjenog Kraljevstva za prevođenje elitnog uspjeha u konkretnije pogodnosti za sve – tako da će se više truda uložiti žene i manjinske skupine u sport koji je stekao reputaciju previše muškarac i srednja klasa.

Upravno tijelo je također željela pojačati impa ct lobiranja za promjene u transportnoj politici u Velikoj Britaniji kako bi biciklizam kao opcija za putnike postao dostupniji i puno sigurniji.