Buldogovi odbacuju Hawke iz finala kako bi rezervirali preliminarni konačni rezultat prot

Zapadni buldozi završili su Hawthornovu potragu za četiri pravocrtna AFL premijera s 23-točnim polufinalnim pobjedama. U petak navečer, u MCG-u, Buldogovi su mamili Hawkove, udarajući 10 golova na pet i osvojivši 16,11 (107) do 12,12 (84). Oni će ići u Sydney kako bi igrali Giants u subotnji konačni finale u subotnjoj tjednu na Spotless Spotu, s pobjednicom do finala. Buldogs on-baller Marcus Bontempelli bio je najbolji, dok su Jake Stringer i Liam Picken pobijedili tri gola po jedan. AFL i NRL finale finale: što je još gore, to je bolje | Russell Jackson Pročitajte više

Minutu u posljednjem kvartalu, kapetan Luke Hawksa, Luke Hodge, oblikovao je rukomet kada je Bontempelli zaradio i ukrao posjed.To je postavilo Toryja Dicksona za cilj koji je Buldogove 32 uspio i potvrdio da neće biti Hawksova povratka. Bio je to trenutak jakog simbolizma; jedna od mladih zvijezda buldoga koji krade loptu od čelnika Hawthornove vožnje triju premijera u nizu, a četiri od 2008. godine. Prošlotjedna pobjeda nad Zapadnom obalom bila je pozdravljena kao jedan od najboljih Bulldogova finale izvedbi. Ovo je bilo još bolje. Buldozi su u trećem mandatu podvrgnuti kontroli nad Hawksima s šest golova na jedan, prvi put nakon prve utakmice.

Ali većinu prvog poluvremena izgledalo je kao Bulldogs platiti za propuštene prilike.Dobro su počeli igru, podudaraju se s intenzitetom Hawksa i držeći loptu na svojoj polovici zemlje, samo da otvore bodovanje s trošnim trojama iza.

Vrlo je lijepa pobjednica Hawksovog branitelja Jamesa Frawleya zaustavila određeni cilj Buldoga i lopta je brzo otišla do drugog kraja tla. Jack Gunston je udario Hawthornov drugi cilj u klasičnom obratu od 12 točaka. Hawthorn je vodio po 11 poena u četvrtini vremena i produžio do 23 na poluvremenu, dok su Buldogovi zadržali šanse. Tada je Luke Breust, koji nikada ne odsvira snimke, to u drugom terminu za Hawthorn. Buldogovi su otišli na tri kugla, a Dicksonov udarac nakon što je sirena poluvremena mogla dati vodstvo. Nije uspio, uslijedio je melee i Hawks su vodili točku na glavnoj stanki.Liam Shiels i Shaun Burgoyne bili su najbolji za Hawthorn u noći kada, jednom, previše njihovih zvijezda nije imalo utjecaja.