EE mobilni pretplatnici kako bi dobili besplatan BT Sport pristup

Svi mjesečni pretplatnici EE-a nude šest mjeseci besplatnog pristupa BT Sportu u prvom velikom povezivanju između dviju tvrtki otkako je telekomunikacijski div nabavljen 12,5 milijardi funti mobilnog operatera u siječnju.

>

Ponuda znači da će više od 15 milijuna mobilnih pretplatnika EE moći gledati Premier ligu i europsku nogometnu klupu, kao i druge sportove kao što su klubski ragbi i Moto GP, na tabletima i pametnim telefonima, značajno proširujući doseg BT-a TV kanali. Nakon šestomjesečnog razdoblja korisnici mogu odlučiti platiti 5 funti mjesečno kako bi zadržali pristup.

Ponuda označava prvi put promociju BT usluge putem maloprodajnih trgovina EE-a. BT je zaključana u bitci s Skyom, koja je koristila svoju dominantnost platiti TV, osobito u sportu, agresivno krenuti u telekomunikacije.Obje tvrtke žele potpisati kupce na pakete usluga, uključujući širokopojasni i TV, a Sky se priprema za pokretanje vlastite mobilne usluge u partnerstvu s EE rivali O2.BBC i BT Sport proširiti sporazum pokazati FA Cup uživo do 2021. Pročitajte više

Usluga počinje s reklamnom kampanjom “multimilijuna” koja sadrži imena nogometa, uključujući Rio Ferdinanda, Joséa Mourinha i Harryja Redknappa, kao i zvijezdu nedavnih reklamnih kampanja EE-a Kevina Bacona.

Izvršni direktor EE Marc Allera izjavio je da nije predvidio da sporazum – koji ne dopušta korisnicima da sidaroad sadržaj iz BT Sport app na njihov TV – kannibalizirati one BT kupce koji već plaćaju za svoje sportske i druge kanala.

“Kad gledam sport, volim ga gledati na velikom platnu.Želite ga gledati na velikom zaslonu “, rekao je. “Ovo je za slučaj kad se ne nalazite kod kuće. On je komplementaran, a ne supstitucijski. “Dodali su da je sadržaj kvačila između mobilnih operatera i vlasnika sadržaja” svakako trend “i onaj koji izgleda postavljen da nastavi rasti.

“Prije godina, mrežna sposobnost i pokrivenost nisu bili tamo kako bi iskoristili većinu tih sadržaja, rekao je on. “Očigledno ste vi vidjeli primjere na našem tržištu i na drugim tržištima.” Dodali su kako će dostupnost streaminga nogometa iz BT pomoći korisnicima da shvate sposobnost 4G mobilnih mreža.

Rekao je: “Znamo da naši kupci to žele raditi na više mjesta, kažemo da će vidjeti i razumjeti i doživjeti da to možete učiniti.”