Martin O’Neill razmišlja o ulozi Robbie Keane u Euro 2016 za Republiku Irsku

Martin O’Neill će razmotriti uzimanje Robbie Keane na Europsko prvenstvo čak i ako kapetan Republike Irske nije uspio napraviti momčad sa 23 igrača zbog ozljede. Menadžer ima problema s odabirom u napadu prije utorka u noći na Slovačkoj na stadionu Aviva, a Keane je jedan od njih, nakon što je povukao zbog pritužbe koljena na koje se nije mogao tresti.

Los Los Angeles Galaxy napadač je putovao natrag u Kaliforniju za daljnje liječenje ozljeda koje je podigao protiv San Josipa Potresa u subotu prije posljednjeg i koji je O’Neill sugerirao da može imati koristi od manje istraživačke operacije. O’Neill očekuje Keane će biti sposoban za finale i 35-godišnjak izgleda automatski izbor za momčad, ako ne i početni XI ovih dana.Ali ako bi primio loše vijesti o ozljedi ispred, O’Neill će i dalje htjeti njegov utjecaj i iskustvo.

“Nisam razmišljala o tome, moram priznati”, rekao je O’Neill, na pojam Keane koji putuje u Francusku kao ne-igrajući član momčadi. “Mislim da bi Robbie mislio da će pokušati napraviti prvo i najvažnije 23, a onda ćemo vidjeti kako se stvari razvijaju poslije toga.” Ali on je vrlo utjecajan u grupi, on je bio je vrlo suosjećajan cijelo vrijeme kad je bio ovdje, pa čak i kad nije započeo u utakmicama, još uvijek je s ekipom, pa, da, to je misao, moram priznati. “Keane je završio 90 minuta u klubu 3-1 pobjeda nad San Jose, u kojoj je zabio s kasnim kazne, a on nije mislio da mu kucanost će ga držati izvan akcije.Ali nije trenirao s O’Neillovom ekipom nakon što je letio dug put do Dublina i propustio 1-0 domaću pobjedu nad Švicarskom u petak navečer. “Robbie je bio zabrinut zbog toga jer on ne “Ne sjećam se točno što se dogodilo”, rekao je O’Neill. “Mislio je da bi to moglo biti malo kucati i, naravno, kad to ne odlazi odmah, onda počnete uzimati malo zabrinutosti. Osjeća se kao da, u najgorem slučaju, on bi samo mogao dobiti opseg i malo pogledati okolo kako bi vidjeli što je to, i to u današnje doba, to ne traje predugo.

“Ja Nemojte misliti da ima ikakvih stvarnih briga. Očito ćemo znati kada se vrati tamo, javit će nam što se događa u narednih nekoliko dana, ali ne, mislim da nije pretjerano zabrinut. Jesam li?Ne, ne, ne u ovom trenutku – očito dok ne dobijem medicinsku prognozu svega, morat ću samo čekati i vidjeti. O’Neill je izgubio Kevina Doylea i Daryl Murphyja tijekom Švicarske a Jon Walters nije uspio prebroditi štetu koja je ostavila rukovoditelja samo sa Shane Longom kao priznatim napadačem za Slovačku. O’Neill je, međutim, ukazao na to da je James McClean mogao igrati ispred, dok bi Anthony Pilkington mogao biti druga opcija protiv Slovaka koji su u eurima izvučeni u istu skupinu kao Engleska i Wales.

p> “Ozljede su malo poremećaj”, rekao je O’Neill. “Za početak, želio sam da Kevin Doyle igra najmanje sat vremena, ako ne i cijelu utakmicu protiv Slovačke.Vjerojatno sam mislio da će Robbie Keane biti uključena u neku fazu ili u nekoj drugoj u jednoj od dvije igre i stvarno sam mislio da će i Jon Walters biti prikladan za Slovačku. Dakle, bilo je malo poremećaja, ali se ove stvari događaju. “