Steve Matai slams izvješća njegova telefona je zaplijenjen u NRL match-fixing upit

Manly NRL veteran Steve Matai je zalupio izvješća tvrdeći da je njegov telefon bio zaplijenjen od strane policije, rekavši da nisu osnovi. Sedam mreža i Fairfax Media izvijestili su u petak da je Mataijev telefon preuzeo policiju kako bi istražio optužbe o popravljanju utakmica u NRL-u. “Moj telefon nikad nije bio izvan mog posjeda i nikada me nitko nije intervjuirao od strane policije “, rekao je Matai u izjavi Manly klub. “Ponižen sam neosnovanim glasom i ovo je zaista uznemirujuće za moju obitelj. Ne vjerujem da je moje ime izbačeno ovako. “Manly je rekao da je Matai imao svoj telefon kad su posjetili Manlyovi dužnosnici u petak. “Steve Matai je član života koji je igrao više od 200 igara za klub.Naravno, podržat ćemo takvu ikonu našeg kluba “, izjavio je izvršni direktor Manly Joe Kelly. “On nam nije dao nikakav razlog za raditi inače tijekom 14 godina službe.” NRL u sjenama nakon što je podudaranje utakmica navodi – ali to nije ništa novo | Sam Perry Pročitajte više

Klub je rekao da će Mataijev menadžer pokrenuti pravni postupak za klevetu protiv medija koji su imali ime Matai u izvješćima o tome kako ga telefon zaplijeni.Policajci NSW-a ovog tjedna raširili su svoju pretplatu na optužbe za utvrđivanje sukoba, uspostavljajući Striking Force Nuralda, a detektivi su očekivali da će intervjuirati desetke igrača, dužnosnika i drugih dok oni rade zajedno s Komisijom za kriminalce NSW.

NSW Policija objavila je izjavu u kojoj navodi kako je njihova istraga podložna odredbama tajnosti iz Zakona o povjerenju kriminala (NSW). “Važno je da se ljudi, igrači i službenici koji mogu postati dio ove istrage ne krivo optužuju ili da su njihova reputacija nepravedno zamagljena na temelju glasina”, pročitajte izjavu.

Početna izvješća podignula su sumnje tijekom tri utakmice u kojima je sudjelovao Manly: jedan protiv Južnog Sydneya, a drugi protiv Parramatta prošle godine i sukob s Parramatom ove godine.Međutim, News Corp Australija je izvijestila kako je štrajkaška snaga sada zatražila od agencija za klađenje da otkriju svaku transakciju kockanja na svim tržištima igara Sea Eaglesa 2015. i 2016. godine.

Predsjednik Sea Eaglesa Scott Penn je tvrdio da je Manly žrtva ” krivnjom po navođenju “, otkrivajući klub još uvijek treba kontaktirati policija. “Zabrinuti smo zbog načina na koji je klubski brand nestao spekulacijama”, rekao je Penn. “To je krivnja od strane aluzije. Dobili smo ruku (policiji) i doslovno imali jedan razgovor i rekli smo da ćemo vam se vratiti kad budemo spremni. “