UK Sport gleda na stvaranje Bet365 cjelovite istražne jedinice

UK Sports razmatra provedbu istražne jedinice s punim radnim vremenom nakon niza kontroverznih pitanja upravljanja, uključujući nedavni pogled na kulturu u britanskom biciklizmu.

Najavljuje kodeks upravljanja svim sportskim upravnim tijelima koja će zahtijevaju najmanje 30% članova odbora da budu žene ako žele nastaviti primati javni novac iz Sport Engleske i UK Sport, potonji je rekao da također razmatra hoće li uvesti cjelodnevnu istragu. Britanski biciklizam Bet365 podupire tužbu protiv Shanea Sutton po Jessovom lakiranju. Pročitajte više

“Što će UK Sport raditi, traži se iduće godine da li u britanskom sportu imamo odgovarajuće strukture u smislu istražne funkcije”, rekao je britanski sport glavni operativni časnik, Simon Morton. “Sudjelovali smo u nekoliko nezavisnih recenzija u posljednjih 12 mjeseci i razmišljamo o tome imamo li odgovarajuće funkcije u britanskom sportu kako bismo ih mogli nositi.”

Morton je dodao: “Vrlo je rano dana, ali razumijemo da postoji sve Bet 365 veća potreba da britanski sport ima istražnu funkciju oko neovisnih recenzija.Umjesto ponovnog pokretanja kotača svaki put kad se vrati nezavisna revizija, jasnoća o procesu bi bila korisna. “Baronica Tanni Gray-Thompson predsjeda recenzijom o širokom rasponu dužnosti sportski sportaši imaju za sportaše, dok britanska stolica za veslanje, Annamarie Phelps, vodeći specifičan upit o kulturi britanskog bicikla usred tvrdnje o zlostavljanju i seksizmu.

Prošlog je tjedna unutarnja britanska biciklistička recenzija pronašla bivši glavni trener Shane Sutton bio je kriv za upotrebu neprimjerenog i diskriminirajućeg jezika.Očekuje se da će Phelpsov pregled biti objavljen sljedećeg mjeseca. Također je potvrđeno kako vlada može Bet365 uskratiti potporu za bilo kakvu ponudu Nogometnog saveza za domaćin Svjetskog kupa ili Europskog prvenstva ako se ne pridržava koda , koji će stupiti na snagu 1. travnja iduće godine. Ponovljeni napori za prisiljavanje FA na reformu propali su jer je Lord Burns preporučio izmjene odbora i vijeća prije 11 godina. Ministar sportova, Tracey Crouch, već je rekao kako se FA suočava s gubitkom od 30 milijuna funti u državnim sredstvima tijekom četiri godine, ako to ne uspije. Osim što poduzme sve razumne napore kako bi ispunilo 30% raznolikost, FA i druga upravna tijela moraju također osigurati da glavni odbor ima prvenstvo u odlučivanju. To bi učinkovito značilo da vijećnici FA-a glasuju da se odreknu svoje vlastite moći.Najnoviji pokušaj reforme bivšeg predsjednika Greg Dykea bio je mobil Bet365 neovisno odbačen od strane vijeća, ali njegov nasljednik Greg Clarke i glavni izvršni direktor Martin Glenn rekli su da su predani promjeni.

Sportski športski sportski šport, Phil Smith, izjavio je kako se od 1. travnja sljedeće godine neće očekivati ​​da će FA i druga vladajuća tijela udovoljavati zahtjevima, ali će morati zadržati raspored koji će biti dogovoren tijekom narednih mjeseci.

Morton je rekao da su neka vladajuća tijela udovoljila kodeksu. “Mandat iz vlade je Bet365 bio da su htjeli nešto teško i bio je zlatni standard za sport”, rekao je